Премиерът Бойко Борисов е решил да закрие Държавната агенция за българите

...
Премиерът Бойко Борисов е решил да закрие Държавната агенция за българите
Коментари Харесай

Борисов решил да закрие Агенция за българите в чужбина

Премиерът Бойко Борисов е решил да закрие Държавната организация за българите в чужбина. 
 Проверяват всички БГ паспорти, издадени на чужденци в последните 5 години  Българи в чужбина желаят закриване на ДАБЧ  Съдът остави в ареста шефа на организацията за българите в чужбина
Това излиза наяве от стенограмата на последното съвещание на Министерския съвет. 

" Сега съм упълномощил и на няколко от сътрудниците тук да мислят по какъв начин да закрием Агенцията за българите в чужбина, има си Министерство на вътрешните работи, Министерство на правораздаването и Президентство. Това са трите институции, които се произнасят по този въпрос. Така че в този момент работим по тази тематика ", споделя Борисов.

" Външно министерство ще се занимава с културата, дружно с Боил Банов, с образованието и с всичко останало. Ние по този начин или другояче в този момент го вършим ", добавя той.

От стенограмата излиза наяве, че Борисов самичък повдига въпроса, без да има мотив за това. Изказването му идва след разискването на предлагането на здравния министър Кирил Ананиев за преобразуването на болница " Лозенец " в многопрофилна детска болница. 

Изказването му обаче идва на фона на арестите към Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ) преди няколко седмици, включително и на нейния ръководител Петър Харалампиев. Акцията в държавното институция бе по отношение на следствие за подкупи и търговия с въздействие при даване на български документи за идентичност на чужденци.

Предложение за закриване на Агенцията насочиха с отворено писмо до Борисов българи, живеещи зад граница, които настояха, че тя няма отношение към живота на българите в чужбина, защото употребяваните от тях услуги се дават от Министерството на външните работи. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР